Как лети самолетът?

Как лети самолетът?

Мнениеот Lidia » 2012-9-10

Нова съм в това така наречено хоби и за това първо искам да попитам как летят самолетите?
Ако има и някакви по специфични техники и неща които майсторите паят в тайна, тук ги подканвам да ги споделят :10:

Поздрави,

Лидия
Лидия Арсова

Re: Как лети самолетът?

Мнениеот Root » 2012-9-12

По тази тема може да се пише с месеци и винаги ще има и още и още...
В най-скоро време (само да се добреа до лаптоп или компютъра) ще опиша колкото се може повече информация за летателните апарати и как летят те. :plane:
Светлозар Добрев
Способен съм на всичко човешко! Kойто ме надмине, не е човек!

Re: Как лети самолетът?

Мнениеот Root » 2012-9-18

Ето малко обяснение Част 1 (първа)
Самолетни части обикновено се състоят от:

а) Корпус
б) Криле
в) Хоризонтален стабилизатор
г) Вертикален стабилизатор
д) Елерони (по желание)
е) Клапи (по желание)
ж) Колесникът
з) Двигател
и) Витло
й) Резервоар
к) Серво управление
л) Батерии
м) Пиемник (RX)
н) Предавател (TX)Корпуса или тяло е основата на самолета. Той служи за корпус на вътрешните елементи -приемник, серво, батерии и др. както и държи външните елементи - крило, хоризонтален и вертикален стабилизатор, мотор и колесник. Крилото също не е за пренебрегване, от него зависят летателните характеристики на модела, местоположение на корпуса, бърз или бавен ще е модела и др.

Елероните се намират на нивото на предния ръб на крилото, те са това, което контролира надлъжната ос или подвижното движение на крилото. Те също така контролира посоката на самолета на ляво или на дясно.
220px-Aileron_roll.gif
Хоризонталният стабилизатор обикновено се намира в опашката на самолета. Той служи да го стабилизира в напречната ос или да се противопостави на движението на горе и на долу, движение на въздухоплавателните средства.
Aileron_pitch.gif
Вертикалният стабилизатор също се намира в опашката и перпендикуляр на хоризонталният стабилизатор. Стабилизира въздухоплавателното средство във вертикалната ос.
Aileron_yaw.gif
Двигателя, витлото и резервоара за гориво се наричат агрегат. Той генерира тягата в подкрепа на самолета по време на полет. Двигателят обикновено се намира в предната част на самолета и задвижва витлото да генерира тяга. Резервоарът държи гориво и обикновено се намира зад двигателя. Радио оборудването включва следното: серво, приемник (RX) и Rx батерии, предавател (TX). Сервомашинките са разположени вътре в самолета и служат като изпълнителни механизми. Те произвеждат необходимата сила, за да се контролира самолетът. Силата се предава на контролните щанги които са свързани с подвижните части на хоризонталният и вертикалният стабилизатор. По този начин се контролира посоката на полет - на горе, на доло, на ляво, на дясно.
Предавателят, въпреки че не е закрепен към самия самолет, също е част от въздухоплавателното средство. Ето защо то се нарича дистанционно управление. Той предава механичните сигнали от пилота и ги преобразува в електровълни.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Светлозар Добрев
Способен съм на всичко човешко! Kойто ме надмине, не е човек!

Re: Как лети самолетът?

Мнениеот Lidia » 2012-9-22

Доволен отговор :10:
Ще чакам и продължението :4:
Лидия Арсова


Върни се в “Технологични съвети и похвати”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта